Pressmeddelanden

Nordstjernan investerar i insurtech-bolaget Insurello

2021-07-09

Nordstjernan investerar i det snabbväxande insurtech-bolaget Insurello och blir partner till grundare och befintliga ägare.

Insurello är ett svenskt insurtech-bolag grundat 2016 med huvudkontor i Stockholm. Företaget tillhandahåller en konsumenttjänst som hjälper privatpersoner att få ut rätt ersättning efter en olycka. Genom en skalbar och automatiserad process hjälper Insurello individer med hela ärendehanteringsprocessen gentemot försäkringsbolagen, och kan även hitta okända försäkringar som kunden själv inte känner till.

Insurello har byggt en skalbar plattform för ärendehantering, vilket förenklar för kunden att få en helhetsbild av sina försäkringar och också att få rätt ersättning.

Investeringen görs inom Nordstjernans nya tillväxtsatsning, Nordstjernan Growth.

”Insurello är den andra investeringen inom Nordstjernans nya tillväxtinitiativ, Nordstjernan Growth. Vi är imponerade av teamet bakom Insurello och verksamhetens skalbarhet och ser en stor potential i att introducera tjänsten på fler marknader och i flera vertikaler. Vi tror att Nordstjernan Growth passar väl som partner i den fas där bolaget befinner sig”, säger Nordstjernans verkställande direktör Peter Hofvenstam.

Peter Hofvenstam
Verkställande direktör
Nordstjernan AB

Frågor besvaras av:

Peter Hofvenstam, verkställande direktör Nordstjernan
E-post: peter.hofvenstam@nordstjernan.se

Stefan Stern, kommunikationsansvarig Nordstjernan
Mobil: +46 70 636 74 17

E-post: stefan.stern@nordstjernan.se

Nordstjernan är ett familjekontrollerat investeringsföretag, som genom aktivt och långsiktigt ägande i nordiska företag skall skapa värdetillväxt. Mer information om Nordstjernan finns på www.nordstjernan.se.

Nordstjernan investerar i insurtech-bolaget Insurello (PDF)