Press releases

Nordstjernan investerar i PriceRunner

3/22/2016

Parterna bakom NS Intressenter har gemensamt förvärvat 100 % av pris- och produktjämförelsesajten PriceRunner. Bakom NS Intressenter står Nordstjernan, Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Mikael Lindahl.

PriceRunner, som grundades 1999, är den mest välkända pris- och produktjämförelsesajten i Sverige och Danmark. På PriceRunner kan konsumenter hitta de lägsta priserna och jämföra flera miljoner produkter. Bolaget bedriver verksamhet och har sajter i Sverige, Danmark, Storbritannien och Tyskland samt ett kontor i Kina. Bolaget har 108 medarbetare.

”PriceRunner har ett starkt varumärke och marknadsposition. Vi kommer investera långsiktigt i verksamheten med ambitionen att utveckla ett ännu bättre PriceRunner”, säger Nicklas Storåkers, som i samband med förvärvet tillträder som VD. Tidigare VD Peter Carlsson lämnar bolaget. ”Under Peter Carlssons ledning har PriceRunner framgångsrikt byggt ett mycket starkt varumärke och en lönsam verksamhet. Det är en förmån att få ta över efter Peter”, fortsätter Nicklas Storåkers.

I början av april tillträder en styrelse bestående av Peter Leimdörfer, Carolina Oscarius Dahl, Mattias Miksche och Nicklas Storåkers. Peter Leimdörfer kommer utses till styrelseordförande.

Säljaren är den amerikanska internet- och mediakoncernen IAC. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

    
Frågor besvaras av:

Nicklas Storåkers
Telefon: 070-861 80 01
E-post: nicklas.storakers@nsintressenter.se

Tomas Billing, verkställande direktör Nordstjernan AB
Telefon: 08-788 50 18
E-post: tomas.billing@nordstjernan.se

Pressmeddelande (PDF)