Pressmeddelanden

Nordstjernan investerar i Bygghemma Group – Nordens ledande e-handelsbolag inom byggprodukter och heminredning

2014-11-13

  • Nordstjernan förvärvar 88 procent av aktierna i Bygghemma Group och bildar partnerskap med ledningen som kvarstår som ägare
  • Bygghemma Group är ett pan-nordiskt e-handelsbolag som erbjuder ett brett sortiment av välkända varumärken inom byggvaror och heminredning
  • Bygghemma Group är den ledande aktören i Sverige och Finland – målet är att bli marknadsledare på samtliga nordiska marknader

Nordstjernan har förvärvat 88 procent av aktierna i Bygghemma Group (”Bygghemma”) från ett konsortium av privata investerare. Resterande aktier ägs sedan tidigare av Bygghemmas ledning som kvarstår som ägare och ingår partnerskap med Nordstjernan. Nordstjernan har följt Bygghemmas starka utveckling sedan en tid tillbaka och hjälpte bolaget med lånefinansiering vid förvärvet av den finska ledande aktören, Netrauta.

”Nordstjernan skall stödja Bygghemmas fortsatta tillväxt, både organiskt och genom ytterligare förvärv. Bygghemma är ett bra exempel på hur vårt breda investeringsmandat kan fungera, med lånefinansiering och aktieinvestering. Vi har just nu 4 Mdr SEK i kassan och letar aktivt efter nya investeringar”, säger Nordstjernans verkställande direktör Tomas Billing.

Bygghemma är det ledande e-handelsbolaget inom byggprodukter i Norden och erbjuder ett brett sortiment av varumärkesprodukter med cirka 100 000 artiklar. Bolaget bedriver även framgångsrikt försäljning av möbler, soffor och sängar genom e-handelsshopen Trademax.

Under de senaste åren har bolaget haft en stark organisk tillväxt, om cirka 50 procent per år, och kommer i år att omsätta cirka 1,3 Mdr SEK.

”Bygghemma är ett mycket spännande bolag för oss på många sätt. Vi har erfarenhet av byggindustrin sedan länge och vi ser stora möjligheter för ökad e-handel inom bygg och heminredning”, säger Nordstjernans verkställande direktör Tomas Billing.

”Nordstjernan är med sin finansiella styrka, industriella expertis och långsiktighet den perfekta partnern för oss. Vi kommer nu att fortsätta vår expansion med målet att bli ledande på samtliga nordiska marknader. Vi kommer att bredda våra kategorier med attraktiva produkter och utökad service för att erbjuda våra kunder ett komplett och prisvärt produktsortiment”, säger Bygghemmas verkställande direktör Mikael Olander.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja villkoren i transaktionen.

Tomas Billing
Verkställande direktör
Nordstjernan AB
Mikael Olander
Verkställande direktör
Bygghemma Group

Frågor besvaras av:

Tomas Billing, verkställande direktör Nordstjernan
Telefon: +46 8 788 50 18
E-post: tomas.billing@nordstjernan.se

Mikael Olander, verkställande direktör Bygghemma Group
Telefon: +46 491-45 45 97
E-post: Mikael.Olander@bygghemma.se

Nordstjernan är ett familjekontrollerat investeringsföretag, som genom aktivt ägande i nordiska företag skall skapa värdetillväxt. Investeringarna skall vara långsiktiga. Mer information om Nordstjernan finns på www.nordstjernan.se.

Bygghemma Group är ett e-handelsbolag som erbjuder ett brett sortiment av välkända varumärken inom byggvaror och heminredning. Bygghemma.se grundades 2006 och har expanderat till en pan-nordisk koncern med e-butiker i Sverige (www.bygghemma.se, www.badshop.se, www.golvshop.se), Finland (www.taloon.com, www.netrauta.fi), Danmark (www.byghjemme.dk) och Norge (www.bygghjemme.no). I koncernen ingår även e-handels-möbelshopen Trademax (www.trademax.se).

Pressmeddelande (PDF)